Sunday, December 20, 2009

Diversificarea

Am inceput diversificarea. Saptamana trecuta David a implinit cinci luni, asa ca incepand cu ziua de luni am inceput sa ii oferim si "solide".

Am inceput cu mar pasirat, iar mutrita lui a fost de milioane. Bineinteles ca intr-o prima faza, reflexul din nastere de a da afara corpurile straine din gura si-a spus cuvantul. Treptat, insa, micul David a inceput sa se obisnuiasca, sa ii placa gustul si prin urmare sa accepte marul pasirat. E drept ca primele3 zile i-am dat mar "adevarat", dupa care i-am oferit borcanele, pe care le-a acceptat mult mai usor. Ceea ce am avut grija a fost ca pentru o masa, sa ii scoatem din borcanel intr-un vas special pentru el, asta pentru a evita ca saliva micutului sa ajunga in borcanel si astfel sa ajunga ceva bacterii acolo.

Iata schema de diversificare care ne-a fost propusa de doamna pediatru:

1. ora 10:00 - mar ras, initial simplu, apoi cu branza de vaci. Se creste progresiv cantitatea pana la aproximativ 80 de grame la o masa

2. la amiaza - dupa aproximativ 7 zile, se introduce pireul de legume (morcov si patrunjel), paserate cu unt 3%. Introducerea se face progresiv, pana la aproximativ 80 de grame la o masa. Dupa 7-10 zile se fierb legumele cu carne (pui, vita) cu 1-2-3 lingurite de carne in pireu.

3. seara - dupa aproximativ 7 zile de la pireu, se introduc cereale pana in 6 luni, cu lingurita, in cantitate progresiv crescanda.


2 comments:

Andreea said...

tatti, te pricepi la fel de bine ca si mami...la diversificare, zic..:)

la noi patrunjelul n-a functionat...mai degraba pastarnacul..;) asta asa,ca sa dovedim inca o data ca fiecare copil e diferit...si nu agreeaza intotdeauna ce vor medicii...;)

Unknown said...

Andreea, ma pricep pentru ca avem o lista frumos scrisa de doamna doctor. Oricum, imi place sa ii dau de mancare micutului pentru ca mutritele lui sunt delicioase!