Wednesday, January 27, 2010

De ce?

Pentru ca de azi a inceput! In doar trei-patru ore, Matei m-a intrebat de cel putin sapte ori "de ce?"

Nici nu a inceput bine, ca deja m-a pus in dificultate. Cu o voce dragalasa, m-a intrebat de ce s-a ars becul de pe casa scarilor. Ma topesc de dragul lui si imi pun in functiune creativitatea pentru a gasi un raspuns pentru micutul care ma priveste cu ochi mari si curios. Pana la urma sunt tatal lui si asteapta de la mine sa ii dau raspunsuri la toate intrebarile. I-am spus ceva de genul ca becul a functionat cateva luni, dar acum s-a ars si trebuie inlocuit. Imediat ce formulezi un astfel de raspuns iti dai seama ca parca te-ai afundat si mai tare, pentru ca fiecare raspuns, orice raspuns, poate fi continuat de acelasi De ce? suav. Rasuflu usurat: se pare ca raspunsul meu l-a satisfacut pe moment.

Pana acum l-am obisnuit ca daca nu stiu sa ii raspund la o intrebare sa ii propun sa aflam impreuna sau sa intrebam pe cineva care stie. Daca ma intreaba daca mai avem lapte acasa. Ii raspund ca nu stiu, dar ca mergem si ne uitam in frigider sau o intrebam pe mami.

Ma gandesc sa imi fac o lista cu cele mai ciudate dece-uri. Peste zece ani ne vom distra impreuna de situatiile "dificile" in care m-a pus.

No comments: