Wednesday, January 6, 2010

Dezvoltarea baietilor

La o saptamana de la inceperea lui 2010 ma uit la baieteii mei (vorba aia: is ai mei cand e de bine si is ai lui maica-sa cand e de rau) si remarc faptul ca ei cresc deosebit de repede. Timpul se scurge printre maruntisurile care ne mananca sistematic secundele, minutele, orele. Intre timp baieteii invata tot mai multe, cresc, se dezvolta ne uimesc tot cu altceva.

Mai noi David nu mai sta de unul singur acolo unde il pui. Scanceste si cere in permanenta compania cuiva. Daca stai cu el, ii arati cate o jucarie, o faci sa cante si i-o arati, David devine cel mai vesel copil din lume si te rasplateste cu zambete largi. Poate ca aceste zambete sunt stilul lui de a ne face sa fim in permanenta in preajma sa. Atunci cand nu suntem, ne cheama, atunci cand suntem ne ofera cate o recompensa. E uimitor cum natura stie sa le oranduiasca pe toate, iar noi cei mari mai avem multe de invatat fata de copiii nostri in ceea ce priveste "arta negocierii".
Flacaiasul de Matei este tot mai sfatos, le stie pe toate si ne lasa de multe ori muti de uimire cu concluziile, solutiile sau vorbele sale. E ca un om mare. In perioada aceasta ma dedic descoperirii personalitatii lui. Acestui aspect planuiesc sa ii acord un articol special. Cert este ca uneori ma uit la copilasul acesta care se tot invarte prin casa noastra, ne cere una alta, se joaca si ma intreb cine este persoana micuta care ne umple sufletele de bucurie si dragoste.

No comments: