Monday, January 4, 2010

La Multi Ani!

Revelionul lui 2010 a venit pentru noi cu o invitatie surpriza la munte la Baisoara. Ne-am entuziasmat destul de tare pentru ca invitatia a venit din partea unor prieteni care mergeau acolo cu fetita lor de 3 luni (ceea ce inseamna ca urma sa avem parte de conditiile necesare pentru a putea merge cu copilasii, in principiu caldura si apa curenta in cabana). Asa a si fost (si le multumim inca o data pentru ospitalitate).

Astfel am avut parte de prima vacanta petrecuta in patru. Desi am stat doar 30 de ore in total (cu o singura noapte la mijloc), am incarcat masina ca si cum am fi mers in expeditie pe Kilimanjaro. Cu toate astea, insa, am uitat un element deosebit de important pentru bunul mers al lucrurilor: olita lui Matei. Morala este ca de-acum inainte vom scrie pe o bucata de hartie lista imensa de lucruri care trebuie impachetate si pe care credeam ca o avem bine stocata in mintea noastra.

A fost greu din anumite puncte de vedere: am incarcat masina, trambalind pe scari o tona de lucruri care au fost descarcate odata ajunsi la cabana. Aceleasi lucruri, au fost incarcate din nou a doua zi (prin ploaie) si descarcate odata ajunsi acasa. De catre subsemnatul.

Un alt aspect care ne-a ingreunat situatia a fost faptul ca asa dupa cum m-am laudat in repetate randuri, baieteii nostri dorm foarte bine toata noaptea, dar ca acest lucru este valabil atunci cand se afla in patuturile lor (mai ales Matei; David a dormit dus). Cu toate acestea, Matei a fost deosebit de intelegator, a fost foarte jovial si sociabil cu ceilalti din grupul de la cabana. Oricum la un moment dat trebuie sa incepem sa ii obisnuim sa doarma si in alte parti (am mai facut-o deja, dar sporadic).

Una peste alta, bilantul excursiei este unul pozitiv. Ne-am simtit bine, am fost in conditii foarte bune (la doar o ora de Cluj, intr-o zona frumoasa si intr-o cabana cu toate cele necesare, cu un grup de oameni de treaba si sociabili). Ne asteapta o perioada de excursii in Romania impreuna cu scumpii nostri copilasi.

3 comments:

Cris said...

felicitari pentru curaj!
cu lista... iti recomand sa incepi, acum, cand nu-ti trebuie de fapt. si sa faci si una paralela, de cate ori plecati, cu ce nu ati folosit. ai fi uimit sa vezi cum, dupa cateva expeditii, nu mai ai nevoie de atatea.
olitza in schimb e de baza, eu tin una tot timpul in masina. nu de alta, dar si acolo e buna, nu stii cum prinzi afara o ploaie torentiala si nu poti scoate copilul in camp, daca acolo il trasneste pe el nevoia...

Unknown said...

Merci de sugestie, Cris. Asa e, trebuie sa iti faci iarna car si vara sanie. Am sa scriu un articol in care sa public lista. Oricum mai avem o lista, dar aceea este pentru cand iesim din casa pentru timp scurt.

Manu said...

E timpul sa te gandesti la o masina mai mare... ca vrem si noi cu voi in excursii :D.
Noi ne-am obisnuit sa calatorim cu un rucsac de munte ptr amandoi, dar n-avem masina....
Deci, Matei sa gaseasca o solutie :)).