Thursday, February 11, 2010

Compliment de la copii

Una dintre cele mai de seama „imbunatatiri” ale caminului dupa venirea copiilor a fost aceea de a ne monta o masa in bucatarie. Caminul proiectat acum cativa ani de catre cuplul cel tanar nu avea masa de bucatarie, deoarece mancam in living, pe masuta cea joasa.

Dupa venirea copiilor, ne-am propus sa transformam mesele zilei in ritualuri de familie (chiar inainte de a gasi aceste recomandari in cartea lui Supernanny), asa ca ne-am montat masa in bucatarie.

Intr-o dimineata, stateam la masa alaturi de Matei si de mami. Pe David il punem in scoica, undeva langa noi. In curand ii vom lua si lui un scaun inaltator pentru a sta cu noi la masa.

Matei papa cu pofta. Ii place ceea ce mananca si e convins ca asa va ajunge sa creasca mare. Asa, de amorul conversatiei, mami il intreaba pe Matei: „ca si cine vrei sa cresti?”. Fara sa stea prea mult pe ganduri, Matei raspunde franc: „ca si tati.” Eu, pe partea cealalta a mesei, am simtit ca ma topesc si ma preling de pe scaun. Am ajuns in situatia in care copilasul meu sa imi spuna ca vrea sa fie ca si mine de mare.

Poate ca nu e de citit nimic dincolo de aceste cuvinte. Eu insa am citit si m-am simtit foarte mandru. A fost cel mai grozav complimente pe care mi l-a facut cineva.

1 comment:

Dili said...

....este, si stiu cum te simti! Cand un copil iti spunea ca vrea sa fie ca tine, e din sufletelul lui sincer si nu ai cum sa nu prinzi aripi! Pofta buna la noua masa!