Sunday, February 28, 2010

Copilul invata


Matei face tot mai multe conexiuni si ne surprinde cu ceea ce ne povesteste. Ii tot spun ca imi place mult de el pentru ca e un copil istet. Iar acest lucru parca il incurajeaza si mai tare sa ne dovedeasca faptul ca el stie foarte multe.

Ieri eram in parcare la Polus si a zarit pe pasarela care duca in parcare un autobuz articulat. Noi nici nu il observaseram, dar Matei ne-a atras atentia prin faptul ca ne-a spus ca "ala merge in Marasti", asa cum o face treizeciul, care e si el articulat. Nici nu am apucat sa ne revenim din mirare, ca Matei ne-a mai trantit una: a vazut un autobuz cu reclama la BT Asigurari pe el si ne-a explicat ca acest autobuz merge la banca.

Matei recunoaste semnele tuturor magazinelor mari. Am inceput cu totii sa asteptam cu interes posta de care nu are nimeni nevoie. Adica ziarele de reclama ale marilor magazine: Cora, Carrefour, Baumax, Practiker, Kaufland, Profi, etc. Matei recunoaste fiecare logo si ne spune de unde provine fiecare ziar, dupa care, odata ajunsi acasa, il "citim" si baietelul nostru recunoaste diferitele articole care pot fi cumparate si pe care noi le avem sau nu le avem.

Intr-o zi a vazut un camion de Pepsi. Ne-a explicat faptul ca acel camion duce Cola la Profi.

Ma opresc cu masina in trafic. Ma intreaba daca stam la stop si imi arata toate trecerile de pietoni pe care le vede.

In supermarketurile pe care le frecventam stie unde sunt raioanele cu apa, lapte, fructe, articole pentru copii, etc.

Poate ca e normal sa fie asa. Noua ni se pare uimitor ca stie multe, face conexiuni, reproduce ceea ce ii spunem. Varsta de doi ani si cinci luni e o varsta excelenta la care sa petreci cat mai mult timp alaturi de micuti. De fapt fiecare varsta este excelenta din acest punct de vedere, doar ca acum sunt fascinanti.

No comments: