Monday, February 1, 2010

Matei papa ciocolata

Am inceput de vreo doua saptamani sa ii dam lui Matei ciocolata. Pana la 2 ani si trei luni el nu stia ce e aia, ba chiar era incapatanat si nu vroia sa guste (asa cum face de fapt cu tot ceea ce este nou).

Ii dam in fiecare dimineata, dupa micul dejun, o bucatica de Milkinis (un produs Milka). Lui ii place si ii da energie pentru intreaga zi. Ciocolata are rol important in dezvoltarea creierului si a memoriei din cauza continutului de lecitina. Totul este sa nu iti scape de sub control momentul zilei in care primeste ciocolata, precum si cantitatea pe care o primeste.

Asa cum ii sta bine unui baietel cuminte, Matei stie ca are o portie zilnica pe care o primeste dimineata. S-a obisnuit cu acest fapt, asa ca nu ne cere sa ii dam si in alte momente ale zilei, sau sa ii dam mai mult decat o bucatica.

Banal sau nu, in general in viata e bun un echilibru in toate. Excesele de orice fel au efecte negative asupra vietii si sanatatii noastre. Matei sa consume ciocolata in nestire nu e o solutie. Dar in acelasi timp nici sa il tii departe complet de acest produs nu e bine. Speram sa reusim si cu David sa il tinem departe de multe tentatii care oferite copiilor prematur au doar consecinte negative. Totul cu masura!

2 comments:

Dili said...

corect!
Arata biine headerul cel nou :D
Pofta buna si energie maxima!
O fi adevarat ce am auzit, ca pt copiii mai maricei ciocolata amaruie e mai indicata fata de ciocolata alba?!

Selma said...

Nu vreau sa-ti zdruncin convingerea, dar eu cred ca ciocolata nu are ce cauta in meniul unui copil, nici macar cu bucatica. Memoria se poate dezvolta si altfel.
Daca totusi tii sa-i dai, te sfatuiesc sa cauti un produs fara creme (chiar daca se cred a fi din lapte) cat mai putin prelucrat. Eventual o reteta de ciocolata de casa cu cacao e o varianta mai buna.