Wednesday, February 17, 2010

Valoarea unui bob de mazare

Cam cat valoreaza un bob de mazare? Unii ar spune 4 centi. Altii ar spune 1 cent. Cei din Haiti ar spune 1 dolar. Altii ar spune ca un bob de mazare valoreaza cat o jumatate de bob de fasole.

Duminica dimineata, la noi in familie un bob de mazare a valorat 16.8 secunde. De somn.

OK, imi dau sema ca e mai greu de explicat, dar nu este imposibil.

Exista doua premise care au dus la aceasta paritate a boabelor de mazare versus timp. Una dintre premise este aceea ca Matei este un mare amator de mazare. Combinatia lui preferata este mazare cu spanac de la Lunch Box. Cea de-a doua premisa este faptul ca mami si tati au fost sambata seara la o petrecere. Un prieten a implinit rotunda varsta de 30 de ani, prin urmare am avut placerea sa fim partasi la chef.

Pe Matei si pe David nu prea ii intereseaza faptul ca mami si tati au stat pana la o ora tarzie in noapte. Asa ca, duminica dimineata, pe la ora 7:00 Matei s-a pornit sa dea scularea, incepand sa ne strige din patutul lui. Catrinel a fost cea care s-a sacrificat (aproape de fiecare data e ea) si s-a dus in camera baietilor. Intr-un moment de inspiratie, i-a propus lui Matei urmatorul targ: „daca mai dormi o jumatate de ora, primesti mazare”. Matei a fost de-acord instant, asa ca parintii au reusit sa se mai odihneasca un pic.

Noi ne dorim ca baietii nostri sa manance sanatos, cu multe legume si fructe. Ceea ce este si mai genial in negocierea pe care a purtat-o mami cu Matei, este faptul ca in urma acestui eveniment, i-a transmis lui Matei faptul ca mazarea este un premiu pe care el il primeste daca indeplineste anumite sarcini sau rugaminti ale parintilor. Orice premiu are aerul propriu de elitism, asa ca mami a transformat mazarea intr-o recompensa.

No comments: