Sunday, March 21, 2010

Am fost la salina

Duminica dimineata. Matei si David mucosi, noi parintii cautand indei care sa ne ajute sa depasim raceala baietilor fara a apela la nedoritele antibiotice.

Rar imi vin idei bune, dar azi dimineata am fost mai inspirat ca de obicei. Zi frumoasa de primavara, chef de condus - nu e de mirare ca i-am propus lui Catrinel sa mergem la salina Turda.

Traficul lejer de duminica ne-a ajutat sa ajungem la salina cam in 40 de minute. Am ajuns la intrarea veche, iar acolo l-am intrebat pe un domn politai cum putem sa ajungem la intrarea noua. Foarte amabil, politistul ne-a sfatuit sa ne intoarcem si ne-a dat o harta trasa la xerox, dar pe care cineva a avut rabdarea sa marcheze cu highlighter verde fosforescent drumul spre noua intrare.

Cu harta in poala a fost usor sa gasim gaura care te duce in grota de sare de sub deal. Am platit 15 RON de adult, copiii au intrat pe gratis. Inca de la intrare ne-au intampinat anunturi ca nu avem voie cu caruciorul in lift. Am intrebat-o pe domnisoara de la ghiseu daca am voie cu caruciorul pliat si mi-a raspuns ca regula e clara si ca nu ai voie cu caruciorul in lift. I-am spus ca im propun sa duc caruciorul in brate, mi-a urat succes si m-a avertizat ca sunt 170 de trepte de coborat. Inca un motiv sa faci copiii cat esti tanar: nu se stie cand vei fi pus in situatia sa cobori, dupa care sa urci 170 de scari cu caruciorul la subtioara. Catrinel a coborat cu liftul cu baieteii, dupa o coada ce a durat cam 15 minute.

Asa se face ca in cele din urma am ajuns si noi in sala mare, acolo unde sunt toate punctele de atractie. Popice, golf, teren de basket, loc de joaca pentru copii. David a dormit dus in aerul limpede si sarat, Matei a alergat si s-a simtit excelent.

Doar eu cu Matei (tot pe scari si cu juniorul in brate) un numar subestimat de scari ca sa ajungem la lacul cu barcute. Desi Matei a insistat sa ne dam cu barca, i-am explicat ca aveam de asteptat la o coada prea lunga pentru ca sa prindem barcuta. Plus ca as fi avut emotii sa merg doar eu cu el in barca, eu vaslind si el liber.

Ne-am simtim bine. Duminica fiind a fost un pic cam aglomerat dupa gustul meu. Nu am inteles de ce cohorte de tineri stateau la coada la lift in loc sa mearga pe scari si sa faca un pic de miscare in aerul sarat. Totodata nu am inteles de ce nu s-a gandit nimeni la mai multe facilitati pentru parinti cu copii mici, pentru care singura solutie pentru a ajunge jos in salina e sa cari mult in spate. Dincolo de aceste mici "neintelegeri", ideea cu reamenajarea salinei mi se pare excelenta, iar numarul mare de vizitatori nu poate decat sa imi confirme acest lucru.

4 comments:

jurnaldetata.ro said...

Şi noi am vrut să mergem la salină în weekend. La Slănic-Prahova. Era închis şi pe afară arăta jalnic totul. Dacă o ţin tot aşa, fi-miu lu' fi-miu sigur nu apucă să o mai vadă că se prăbuşeşte tot p-acolo...

Manu said...

Incercati si in timpul saptamanii.. e perfect :). E aproape gol...
Oricum, merita o vizita la salina; ne-ar prinde bine chiar o cura de 14 zile, dar din pacate nu am gasit timp de asa ceva.

Unknown said...

@jurnal de tata: aici la Turda a fost OK dintotdeauna, iar anul trecut s-au investit bani, asa ca acum e plin de turisti.

Unknown said...

@Manu: dupa Pasti sper sa prind ceva zile libere si sa mergem si in timpul saptamanii. Cat despre o cura de 14 zile, s-ar gasi timp daca ar fi asa de grav incat sa fie absolut necesara o astfel de cura.