Thursday, March 25, 2010

Varsta Nino

Unul dintre cuvintele onomatopeice care a ramas si este acelasi in ciuda perindarii a multe generatii este "Nino". Da, da, cuvantul pe care il scandeaza fiecare copil atunci cand vede o masina a politiei, ambulanta, sau masina de pompieri. Desi pe adulti ii sperie nitel luminile girofarului si sunetul, copiii sunt intotdeauna incantati sa il vada pe Nino.

Cred ca toti parintii ajung sa se gandeasca plini de nostalgie la momentul in care copiii lor erau cu nino in sus si cu nino in jos, iar acum aceiasi copii sunt fie prea mari pentru nino, fie sunt la varsta in care ei insisi pot lucra pe un nino.

Eu sunt la momentul in care ma minunez cat de repede a trecut timpul si cum Matei sta in varful topoganului si striga "nino". Primul meu baiat a ajuns la varsta nino. In majoritatea timpului ne lasam dusi de val si nu apucam sa procesam in totalitate ceea ce ni se intampla. Ritmul de zi cu zi ne face parca tot mai pasageri in aceasta viata in care nu mai avem timp sa coboram in nici o statie si sa ne bucuram de ceea ce vedem. Ei bine, eu am descoperit statia "Nino" si am coborat macar pentru o clipa pentru incerca sa inteleg ce mi se intampla in viata aceasta de tatic. Si imi place foarte mult ceea ce vad. E o statie in care as poposi in nestire. Ador varsta nino a copiilor mei.

7 comments:

Larry said...

Frumos scris :)

Lavinia - Edukid said...

Nino- Nino... cu totii am trecut prin aceasta perioada frumoasa a vietii. aaabucuta-te de fiecare clipa alatui de cel mic. O primavara frumoasa!

Anonymous said...

Şi multe alte cuvinte care sunt delicioase dar volatile. Pentru asta merită piticii câte un dicţionar fiecare, din limba lor, în limba română...

Unknown said...

@Larry: multumesc pentru apreciere.

Unknown said...

@Lavinia: si tie iti doresc o primavara mirobolanta.

Anonymous said...

Vezi, pentru postari de genul asta tare ti-as fi dus dorul daca inchideai blogul. Foarte frumos scris...

Unknown said...

Multumesc frumos pentru apreciere, Iris. Vezi, pentru comentarii de genul acesta am preferat sa tin blogul. Sper sa fiu la fel de inspirat cat mai des.