Monday, April 26, 2010

Barbieritul lui tati = tati merge la servici

Am bunul obicei de a nu ma barbieri in weekend. Barbieritul este o activitate care nu imi place sa o desfasor pentru ca imi consuma timpul, nu imi place senzatia barbieritului si uneori ma si irit.

Dezavantajele faptului ca nu ma rad in weekend este faptul ca in majoritatea pozelor (pentru ca cele mai multe poze le facem la sfarsit de saptamana) sunt barbos si neingrijit.

Intr-unul din weekendurile recente m-am barbierit pentru ca am mers la o petrecere unde am ales sa par mai ingrijit. Matei saracutul m-a vazut in baie si m-a intrebat daca merg la servici. Mi-a fost drag de el cum a asociat barbieritul meu de dimineata cu mersul la servici. Am fugit dupa el sa ii pun spuma de ras pe nas (asa cum facea tatal meu cand eram micuti), dar Matei nu s-a lasat prins.

Uneori nu ne dam seama de conexiunile care se fac in mintea celor mici care privesc, analizeaza si invata. Concluzia lui Matei arata clar faptul ca in mintea lor lucruri independente par a fi dependente si invers. De fapt, acest lucru nu se intampla numai in mintea micutilor, ci a noastra a tuturor. Un exemplu edificator? Pentru ca a fost vineri 13 (evenimentul independent numarul 1) mie mi-a mers rau toata ziua (evenimentul independent numarul 2).

1 comment:

Catrinel said...

Andrei,fiul meu de fiecare data cand vede ca deschid dulapul cu hainele pentru iesit stie ca ma duc la munca.