Thursday, April 29, 2010

David vrea sa umble non-stop

Davidutul nostru este mare figura. Spre mirarea noastra el a avut o evolutie foarte diferita fata de Matei, in sensul ca nici acum, la aproape 10 luni David nu se intoarce de pe spate pe burta sau invers si nu se taraie. Bineinteles ca noi, parintii, avand filmarile de pe vremea cand Matei avea varsta lui David, am constatat ca Matei a fost foarte mobil inca de pe la 5 luni.

David, in schimb, a stat el ce a stat (mai ales in fundic pentru ca asa sta foarte bine) si cand s-a pornit nu s-a mai oprit. Vrea numai sa umble. Iti cauta mana, te trage de maini, scanceste pana in momentul in care il ridici in picioare. Atunci incepe sa chiuie si se porneste cu avant sa mearga. Ba uneori isi smulge mainile, dorind sa faca ceva cu ele si uitand ca faptul ca noi il tinem si tocmai acest lucru ii ofera echilibrul.

Usile sunt mari pasiuni ale umblaretului. Se opreste in fata lor si le impinge intr-un sens si in celalalt. Dupa care se porneste din nou la umblat. Ne solicita sa il tinem sa mearga afara, in supermagazine, oriunde ar fi. Aceasta activitate il epuizeaza, pentru ca dupa aceea doarme pe unde prinde: prin carucior, in masina, acasa in pat.

Asa ca mezinul nostru ne-a facut figura si acum ne cam rupe spatele cu mersul lui. Mai ales lui maica-sa.

1 comment:

Dili said...

...:-)) dupa 7 luni a fost cea mai dureroasa perioada pentru mine la ambii copii, pana au mers singurei copacel. Sunt alaturi de tanara mamica in chinurile mersului si tie iti doresc mult timp liber ca sa o spirjini in acest cutezator si chinuitor demers! Bafta si felicitari umblaretului :DDD