Monday, April 19, 2010

Invatam marcile de masini

Totul a inceput in sala de asteptara de la doctor, in perioada imediat urmatoare sarbatorilor cand am fost raciti toti patru. Asteptandu-ne randul sa intram in cabinet, am gasit o revista pe care am rasfoit-o impreuna cu Matei. Acolo am gasit o reclama la Audi si i-am explicat lui Matei care este simbolul acestei masini. Matei are un pitic pe care il cheama Noody. Asa ca nu e de mirare ca el a retinut rapid ca masina este alu'Noody.

De-aici, primul pas a fost ca Matei sa recunoasca masina alu'Noody in parcari si pe strada. Treptat noi si bunicii am inceput sa ii explicam si alte marci de masina. Totul a culminat cu momentul in care am cautat pe net si am gasit un link unde sunt aproape toate marcile de masini cu poza. Am listat color simbolurile si am inceput prin a i le arata lui Matei. El s-a aratat foarte dornic sa le invete, repetand cu sfintenie dupa mine.

Dupa ce am identificat pe hartie care sunt simbolurile, ne-am uitat intre machetutele lui Matei si am descoperit ce avem si ce nu avem. Dragutul de el statea pe olita si si-a intins bratele in fata, unul deasupra celuilalt si m-a intrebat de ce el nu are masinuta din aceasta. M-am prins ca este vorba despre Peugeot, dupa cum imita leul ce-l reprezinta. Mi-a placut comunicativitatea lui Matei si dorinta lui de a simboliza o masina prin mimica.

Matei stie ca tati merge la servici sa aduca bani pentru lapte, apa, iaurt, si cele necesare. Azi cand am sunat acasa, Matei mi-a raspuns la telefon si m-a intrebat ce fac. I-am spus ca sunt la servici, asa ca el m-a rugat sa aduc bani de la servici sa ii cumpar un Peugeot. Bineinteles, de jucarie. I-am spus ca voi face tot posibilul, dupa care chiar in aceasta dupamasa am gasit respectiva machetuta cu 5 lei la Dinoland. Asa am ajuns sa renuntam la criteriul de a cumpara masinute de culori diferite si sa inlocuim acest criteriu cu cel al marcilor de masina.

Barbat fiind, sunt mandru de baietelul meu care incepe sa invete tipurile de masini.

No comments: