Thursday, April 8, 2010

Sarbatori cu raceli

Au trecut si Sfintele Sarbatori de Pasti si nu au fost lipsite de aventuri.

Am reusit sa ne bucuram de oua rosii si bucate alese alaturi de familie si prieteni. Fiind cu copii mici, nu putem sa mergem la biserica in toiul noptii, asa ca stam acasa si ne inconjuram de cei dragi.

Sanatatea insa ne-a jucat mici feste, asa ca duminica seara am ajuns cu David la urgenta. Nu a fost foarte grav (motiv pentru care a fost un pic fuserit de cei de acolo care se confruntau cu cazuri mult mai grave). Vazandu-l ca se trage de urechi (semn de otita), noi ne-am dus cu el pentru ca avand mai putin de noua luni am preferat sa il vada cineva inainte de a incepe o noapte in care sa ne framantam aiurea sau sa fim nevoiti sa ne pornim spre urgenta la ore mici ale diminetii.

Amandoi baietii ne sunt mucosi si tusesc. O fi mare paranoia din capul nostru, asa ca alaturi de Catrinel am tras concluzia ca puteri malefice au aruncat ceva virusi in atmosfera. Altfel este greu de explicat cum toti copiii cunoscutilor nostri sunt bolnavi si au cam aceleasi simptome.

Tratamentul pe care il urmam este: Matei ia Ketof, Singulair si Aerius si face aerosoli cu Flixotide. David ia doar Ketof seara si face aerosoli cu Ventolin, Flexotide si ser fiziologic. Ieri David nu avea voce deloc. Nu putea nici sa planga: doar deschidea gura si scartaia. Ni se rupea inima cand ne uitam la el.

Acum suntem pe panta pozitiva si urmand tratamentele de mai sus parca lucrurile incep sa se indrepte. Ceea ce am invatat, este faptul ca atunci cand Matei ia ceva virus si se raceste, trebuie sa ii dam tratamentul de mai sus, altfel ramane cu caile respiratorii inflamate si va tusi in continuare chiar daca raceala a trecut. Vestea buna este ca am stat departe de antibiotice.

3 comments:

Andreea said...

ofofof...sanatate puilor...e nasol, ca daca ia unul un 'crocobaur', ia si celalalt...e bine ca tratamentul isi face repede efectul...:)

Mircy said...

Am observat ca medicamentele astea sunt pentru astm si in general pentru adulti sau copii mai mari. Sunteti siguri ca e bine sa ii indopati pe copilasi cu atatea medicamente "grele"? Doar intreb, nu critic.

Unknown said...

Mircy, crede-ma ca ne doare inima cand tot bagam aceste medicamente in micut. Cel pentru astm este Singulair, care acum se da si pentru alergii si pentru alte afectiuni. Vestea buna este ca dupa 3 ani riscul ca micutul sa faca astm este diminuat radical. Ideea este ca ajuta si nu ii poti lasa a tuseasca sec si latrator toata noaptea.