Monday, May 24, 2010

Cum ne distram cu copiii?

Care este cea mai scumpa distractie din lume alaturi de copilul tau? Limitele sunt nemarginite. Probabil miliarde de euro. Din fericire, insa, intensitatea ditractiei nu este proportionala cu suma de bani cheltuita ci cu creativitatea si emotiile investite.

Nu neg importanta unui stomacel plin, unei hainute curate si a unor papucei comozi! E important ca ele sa existe astfel incat buna dispozitie sa ia locul grijilor din mintea adultului (si poate chiar a copilului). Cu nevoile de la baza piramidei este foarte greu sa te pui.

Dar presupunand ca cele de mai sus exista, cadrul pentru o zi reusita alaturi de copilasi este creat. Din acest moment tentatiile sunt multiple, oferta este opulenta, iar in majoritatea cazurilor bugetul este limitat. O alegere la indemana este solutia de baloane de sapun vanduta impreuna cu alte chinezarii ieftine. La noi in cartier o astfel de sticluta costa un leu si jumatate.

Noi ne-am jucat o dupamasa intreaga facand baloane de sapun. Realizarea cea mare a fost faptul ca Matei a reusit sa faca singur baloane si din acel moment nu a contenit sa sufle in cerculetul de plastic aducator de mici curcubee sferice. Si David a fost antrenat de acest joc, urmarind cu placere baloanele care zburau in toate partile. Mami ne-a exilat pe balcon ca sa nu facem apaceala prin casa, iar David tinea mortis sa stea cu noi.

Cred ca leul acesta si jumatatea lui au fost printre cele mai bune cheltuieli de distractie. E drept ca aceasta joaca nu poate dura la infinit deoarece se va instala plictiseala, dar e o alternativa buna atat pe timp de vreme buna afara, cat si pe timp de ploaie in balcon.

2 comments:

Maria said...

alte distractii ieftine - un pachet cu creta de desenat pe asfalt; un zmeu; un bumerang (bun in parc sau in curtea proprie); un joc domino.

distractie placuta :)

maria serb said...

Buna ziua dragilor,
Cat imi creste inima sa vad cum se mai bucura si altii de lucruri marunte, cum isi pretuiesc nevasta si copiii, cum traiesc din plin momentele din sanul familiei!
Noi am avut parte de un weekend minunat, putin prelungit cu Rusaliile. Am petrecut alaturi de sotul meu si de Vladi, am iesit in parcuri, am facut puzzle(joc ce-i place teribil pustiului, mai ales de cand face asta si la gradi)si am fost dupa foarte multa vreme vreo 25 de ani) la teatru de papusi. Sambata dimineata am fost la "Ratusca cea urata" si va spun ca si eu si tati am fost muti de emotie. Vladi a fost f cuminte si atent aproximativ 40 de minute,in ciuda indicatiilor de a veni la teatru doar copiii peste 3 ani. La iesire am poposit la o terasa acoperita, caci statea sa ploua si am baut o cafea buna, iar Vladut o turta dulce traditionala. E adevarat ca a fost mai scump decat baloanele de sapun, aprox 22 lei pt toti 3, dar zic eu ca e o experienta frumoasa. Aveti grija de voi si fiti sanatosi!
Maria, mami de Vladi si nevasta lui Johnson