Thursday, May 20, 2010

Distractie in familie

Viata in familie alaturi de cei doi baietei este plina de momente excelente. E drept ca in ultima vreme am resimtit un pic faptul ca nu e usor, stresurile legate de micuti sunt de multe ori destul de ridicate (asa cum a fost in perioada racelilor in luna aprilie).

Reversul medaliei, insa merita tot efortul. Ma refer la acele „momente Kodak” (slogan genial, pe care acum parca il inteleg pe deplin) care merita a fi tinute minte. Jurnalul de tatic este un instrument excelent care poate contribui la Kodakificarea momentelor reusite.

Zilele trecute eram in masina tot familionul. Fiecare la locul lui: tati la volan, Matei in scaunelul de masina, David in scoica pe post de scaunel iar mami in spate langa ei. Veneam de la cumparaturi. In habitaclul masinutei noastre domnea un pic de voiosie. Aceasta atmosfera a fost intretinuta de Matei care a inceput sa pufaie cu buzitele. Moment in care eu l-am botezat pe Matei ca fiind „Mateila Pufaila”. Pe el l-a distrat foarte tare cum il numeam si tot izbucnea in ras. Un ras contagios pentru ca si David a inceput sa rada ca un mielut. Matei continua sa faca, eu il tot numeam „Mateila Pufuila”. Pe el il distra tot mai tare, pentru ca isi umfla obrajorii sa pufaie, si in acelasi timp izbucnea in ras, neputand sa tina aerul.

Astfel de momente iti fac viata de parinte minunata si „rentabila”, in sensul ca uiti de emotiile negative, de nopti nedormite (care in cazul nostru nu prea au existat), de stresuri si de factura mare de scutece si lapte praf. Jubilez la gandul ca suntem ca o familie din filmele siropoase americane, despre care majoritatea se gandesc ca asa ceva nu este posibil si uita de ele de indata ce apasa bumbul de la telecomanda. Probabil ca de aceea mie mi se intampla, pentru ca eu cred ca este posibil.

1 comment:

Getix said...

Merci de episodul de mai sus...
Imi si inchipui totul ca pe un scurt metraj...
You've just made my day!