Sunday, September 19, 2010

David are ritmul lui

David are lumea si ritmul lui. Total atipic ca si dezvoltare fata de cum ne asteptam noi, copilul asta nu inceteaza sa ne surprinda.

L aun an si 2 luni inca nu si-a dat drumul sa mearga singur. E ca un tramvai. Are nevoie de o mana de care sa se tina, dupa care poate sa o ia la goana. Singurul lucru de care are nevoie pentru a se desprinde de mana noastra este tupeul. OK, ar mai fi abilitatea de a se lasa in fundic. Astfel incat daca ramane singur in picioare se panicheaza.

Cred ca pentru el e frustrant faptul ca e suficient de mare incat sa inteleaga lucruri, sa isi doreasca sa faca tot felul, doar ca nu le poate face pe toate din cauza incapacitatii de a se deplasa independent. Va veni in curand si vremea aceea, cand va prinde incredere in sine in in echilibrul pe care il are. Se vede ca de vreo doua ori a cazut si s-a lovit destul de tare. Pana atunci, insa o facem pe carausii, cu convingerea ca atunci cand isi va da drumul sa mearga singur, o va face foarte bine. El stie sa o faca, doar ca inca nu se simte pregatit.

1 comment:

Dili said...

Dragul de el ce mare este, e un flacau adevarat! Sa stii ca si eu ma uitam la fiu-meu in ceea ce priveste vorbitul, ca e in urma cu vreun an fara exagerare fata de sora lui. Ritmul e clar diferit pentru fiecare copil....