Tuesday, September 14, 2010

Efectul placebo al unui pupic

Ma fascineaza efectul placebo al pupicului la durere. In momentul in care Matei face cunostinta mai indeaproape cu cate un obiect care il raneste, pupicul tamaidor primit de la mami sau de la tati nu da aproape niciodata gres. Copilul se mai smiorcaie un pic, se freaca in zona ranita, dar faptul ca pupicul de la parinti ii alunga durerea il face sa redevina veselul de acum 5 minute.

As vrea si eu ca atunci cand sunt ranit sa vina cineva sa ma pupe si durerea sa se risipeasca instant. N-ar fi fain? Cel putin nu ar mai fi nevoie de farmacii. Ci doar de pupaciosi. Secretul consta in doza de dragoste continuta de pupicul respectiv. Nu-i tot una ca te pupa mami sau tati sau te pupa vecina Porodica de la scara 5. Aia cu o buba mare in varful nasului si cu care ai face orice numa sa nu te intalnesti cu ea in lift.

Cred ca cel mai mult conteaza sentimentul ca te simti protejat si atunci cand ai o durere (ma refer la durere fizica) ai la cine sa alergi sa te aline. Sau in majoritatea cazurilor acel cineva alearga la tine ca sa te aline.

Imi place. Ma simt special ca pupicul meu are efecte tamaduitoare. Eu sunt convins de acest lucru. La fel e si Matei. Asa se face ca de fiecare data cand il pup in zona lovita durerea ii trece ca prin minune. Daca nu crezi ca e asa, e firesc sa nu iti treaca durerea atunci cand primesti pupicul!

4 comments:

adriana said...

Calin,daca mi-a placut foarte mult acest articol pupacios, pot sa-l pun si la mine pe blog?

Nu este numai frumos, este si real ceea ce spui, pentru ca dragostea este cel mai bun medicament.

Unknown said...

Sigur ca poti, Adriana. Chiar iti multumesc.

Standdowncafe said...

E foarte adevarat...si astept sa imi spui cat de adevarat iti pare asta
http://standdowncafe.blogspot.com/2010/12/definitia-tatalui.html

Unknown said...

@standdowncafe: frumoasa definitia si siteul in general