Monday, October 25, 2010

Recompensa refuzata de Matei

Micutii reusesc sa ne surprinda, in majoritatea cazurilor atunci cand ne asteptam mai putin. Dahhh! Chiar asta inseamna sa ne surprinda: sa nu ne asteptam sa o faca.
Ieri seara ne-am propus sa il premiem pe Matei pentru faptul ca se culcase cuminte cu o seara inainte. Dornici sa ii dezvaluim cat mai repede recompensa pe care urma sa i-o oferim, i-am explicat ca urmeaza sa primeasca un Winnie the Pooh din acela fosforescent, care lumineaza noaptea dupa ce stingem lumina. Nu stiu ce a fost in capul nostru atunci cand i-am explicat aceste lucruri copilasului, inainte de a-i arata figurina respectiva. Ceva din descrierea noastra la speriat pe Matei (fricos din fire ca si mami si tati) si a refuzat sa primeasca recompensa.

Cam ironica toata faza. Adica noi vroiam sa il premiem, iar el suspecta ca ii "montam" ceva ce o sa lumineze noaptea. Nici chiar atunci cand i-am aratat biata bucatica de plastic, Matei nu s-a lasat induplecat. Ne-am trezit ca insistam ca el sa accepte un premiu pe care de fapt nu si-l dorea. In momentul in care ne-am prins de paradoxul situatiei, am lasat-o balta. Na, asa ne trebuie, daca nu am preferat ca in primul rand sa ii aratam despre ce este vorba, si abia apoi sa explicam ca este de fapt un Winnie fosforescent care poate fi vazut si cu lumina stinsa!

No comments: