Wednesday, November 10, 2010

Baie spontana in lacul de la Chios

Baietelul unor prieteni, de 4 ani si o luna, a cazut sambata dupamasa in lacul de la Chios. Era cu ambii parinti si cu surioara lui de 8 luni. Si noi stim ca ratustele vin chiar langa tine sa primeasca o bucatica de paine uscata. Din prea mult zel, cand a aruncat o bucata de paine, centrul de greutate al copilului s-a mutat, el s-a dezechilibrat si a cazut in lac. Mie mi-a spus ca atunci cand arunca paine, s-a aruncat si pe el la ratuste.

Cea mai pe faza a fost  mama. Noroc cu sangele rece al femeii! Copilasul plutea din cauza gecii, mai precis din cauza aerului din puf. Curentul slab din lac il indeparta incetisor pe copil de pontonul din fata terasei. Cu haine cu tot, cu telefonul mobil in buzunar,  mama a sarit direct in lac. L-a insfacat pe baietel si l-a readus pe mal. Mai greu a fost sa iasa ea din lac, avand in vedere ca tatal, ca un barbat veritabil, a paralizat pe loc si s-a blocat.

Dupa iesirea din apa, baietelul a fost dezbracat la pielea goala si invelit intr-o patura, in haina tatalui si dus de urgenta acasa. Culmea a fost ca din cauza panicii, tatal a refuzat sa isi doneze geaca, ba chiar a solicitat ca mama sa o doneze, in ciuda faptului ca aceasta era murata.

N-a fost vorba de copil nesupravegheat, ci de acel moment ghinionist cand se intampla ceva chiar sub ochii parintelui.Ca si atunci cand Matei s-a taiat la manuta. Nici cei de la Chios nu cred ca sunt de vina, pentru ca inprejmuirea lacului cu un gard nu mi se pare o solutie. Cu timpul, aceste intamplari vor ramane doar amintiri de povestit nepotilor.

No comments: