Wednesday, November 17, 2010

Privire periferica

Prezenta copiilor in viata mea imi dezvolta privirea periferica. Adica acea capacitate de a avea privirea orientata intr-un anumit loc, dar in acelasi timp sa vezi si ce se intampla in jurul tau.

Azi in timp ce eram la cumparaturi, Matei in mare forma dansa si canta in jurul cosului pe care eu il impingeam. In timp ce alegeam fructe de pe raft, il observam cu "coada ochiului" - adica privirea perfierica - pe Matei cum "evolua" in mijlocul magazinului atragand atentia celor din jur.

Acelasi lucru mi se intampla de multe ori atunci cand am cate o conversatie cu cineva, in timp ce privirea mea periferica si urechile ciulite observa ce fac juniorii in jurul meu.

Cica e o privire periferica bine antrenata te ajuta in general in viata de zi cu zi, atunci cand comunici cu cineva, pentru a putea fi un mai bun observator al gesturilor interlocutorului si pentru a observa in acelasi timp si ceea ce se intampla in jurul tau. Copiii ma ajuta in acest sens, mai ales ca noi barbatii stam mai slab la capitolul atentie distributiva.

No comments: