Friday, December 3, 2010

La Multi Ani, Romania!

Cu doi baietei asa de mici nu ai nicio sansa sa stai acasa, pentru ca prezenta lor devine devastatoare pentru infima ordine din casa. Asa se face ca in 1 Decembrie ne-am propus sa mergem la parada militara care chipurile incepea la ora 10.

In ciuda ploii marunte si patrunzatoare, bine echipati ne-am prezentat in piata Avram Iancu, pentru ca asa scria pe afisele din Cluj. A durat un pic sa ne dam seama ca de fapt evenimentul avea loc pe partea cealalalta a Catedralei Ortodoxe.

Se depuneau coroane. Nimic interesant, avand in vedere ca palcul de oameni din jur mascau destul de bine ceea ce se intampla acolo. Asa ca ne-am decis sa mergem sa luam covrigi si sa revenim. Pe cand am revenit, grupul de oameni se spargea si toti pareau grabiti sa fuga de ploaia cea perversa. Noroc cu Catrinel, care a vazut o scurta coloana de soldati. Fugind printre masini, am apucat sa vedem si noi pret de un minut cum dispareau spre unitatea militara trupele mici de soldati si politisti.

Zgribuliti, am plecat de-acolo, iar singura intamplare care ne-a "salvat" ziua a fost faptul ca ne-am intalnit cu soldatii din fanfara, care au fost foarte joviali si dispusi sa faca poze cu noi.

As fi preferat ca tot acest eveniment sa fie mediatizat mult mai bine, sa se comunice exact unde se desfasoara depunerile de coroane, intre ce ore, care este traseul soldatilor, care sunt cele mai bune locuri de unde se poate viziona cel mai bine. Ar fi mers si niste vanzatori ambulanti cu ceai cald, turta dulce, stegulete cu Romania sau orice altceva. Toate acestea ar fi avut menirea de a aduce cat mai multi oameni la manifestare si chiar sa le scoata bani din buzunar prin comertul cu maruntisuri. Eu asa as fi facut.

No comments: