Thursday, December 23, 2010

Serbarea de Craciun la gradinita

Ieri am avut serbare la gradinita lui Matei. Viteazul nostru a avut rol de ren, intr-o orchestratie al carei script parea foarte complicat atunci cand l-am primit pe email de la educatoare.

Ca si la prima serbare, cea din vara, in momentul in care s-a tras cortina de la teatrul Puck, m-am emotionat, o recunosc sincer. Nu mai stiu ce am facut in vara, dar acum gandidu-ma cu groaza ca ma vad celelalte mamici cu ochii in lacrimi, am dus aparatul foto - noroc ca e un DSLR - la ochi si am inceput sa apas pe buton. Se pare ca terapia a functionat, cel putin pana in momentul in care copiii au inceput sa il caute pe Mos Craciun, strigandu-l: Santa, Santa!

Am fost foarte mandru de tot ceea ce s-a intamplat ieri dupamasa. In primul rand am fost mandru de faptul cand am vazut cat de mult s-a straduit Catrinel sa il costumeze pe Matei. Intamplarea face ca renul Matei avea o banana de plush  in buzunar, avand in vedere ca avea costum de maimuta cu coarne si fular.

In al doilea rand am fost mandru de Matei care si-a spus replicile si a dansat conform instructiunilor educatoarei. Daca in vara, dupa doar 3 luni de gradinita, el a plans in continuu si singura modalitate de a urca pe scena a fost sa fie insotit de Catrinel, acum a fost foarte cooperant, chiar dornic sa arate ce stie. Aici sunt doua aspecte: rolul de necontestat al gradinitei - merci educatoarei - si faptul ca exista o dezvoltare fireasca cu privire la manifestarea in astfel de situatii. E drept ca sunt unii copii mai dezinvolti care se simt in elemenul lor inca de la prima serbare. Pentru majoritatea, insa, prima serbare este un eveniment stresant pentru copil, asa ca nu e de mirare ca se lasa cu plansete. Ceea ce nu este asa de grav, avand in vedere ca si pentru adulti se poate lasa cu plansete, asa dupa cum spuneam mai sus.

Sarbatori Fericite! Maine vine Mosu, la copiii cuminti.

2 comments:

Unknown said...

Sarbatori fericite... si sa aveti parte si anii ce vin de serbari emotionante... Mos Craciun sa va aduca tot ce va doriti, dar si multa sanatate si iubire ... Craciun fericit!!!

Dili said...

Bravo, renisorule! Cu siguranta Mosu o sa poposeasca si sub bradutul vostru! Sarbatori frumoase va dorim!!!