Tuesday, January 4, 2011

Ce bine e ca sunt doi frati!

Zilele acestea cat am fost in vacanta am avut ocazia sa studiez mai indeaproape interactiunea dintre Matei si David. Momentele placute le-au depasit net pe cele neplacute, iar cel mai important este faptul ca ne-am felicitat pe mine si pe Catrinel pentru faptul ca am facut doi copii.
Diferenta de varsta dintre ei este de doar 1 an si 10 luni, ceea ce face ca pe masura ce mezinul David creste, diferenta aceasta sa se aplatizeze tot mai tare, prin urmare cei doi ajung deja se se inhame la jocuri comune. Matei vine cu diferite idei de proiecte, iar David se lasa foarte usor angrenat.
Un astfel de proiect de-al lui Matei a fost sa mute toate animalutele de plus din cortul din camera lor pe patul nostru. Asa a luat nastere prima ferma zoologica – am incheiat citatul – din lume. Patul nostru a devenit un tractor imens care gazduia de la maimute, al ursuleti si chiar si un magarus. David, ca o codita veritabila, tropaia in urma lui Matei carand si el cate un animalut. Interesant este faptul ca cei doi se „trag reciproc in sus”, in sensul ca faptul ca sunt doi reprezinta un stimulet pentru celalalt. Impreuna sunt mai creativi. Pentru noi este un avantaj foarte mare ca nu mai trebuie sa ne implicam asa indeaproape in a le oferi distractie, pentru ca si-o gasesc singuri. Mie imi creste inima cand ii vad cum se distreaza impreuna si imi place cum si-au reglat „taficul”, in sensul ca atunci cand David si-a dat drumul la mers, eram stresat ca nu cumva Matei sa il dezechilibreze si micul sa cada.
Asa cum spunea o prietena singura la parinti: in fiecare seara cand eram mica si se termina joaca afara alaturi de ceilalti copii, ii invidiam pe fratii care continuau joaca in casele lor. E fain ca sunt doi!

No comments: