Monday, January 3, 2011

Frica de Mos Craciun

In urma sarbatorilor de Craciun am constatat ca sunt doua categorii de copii: cei care plang atunci cand il vad pe Mos Craciun si cei care nu plang.
Observarile mele empirice bazate pe un esantion total nereprezentativ arata ca cele doua categorii de copii se suprapun aproape perfect cu categoriile delimitate de varsta de 2 ani: cei care au sub si cei care au peste.
Se pare ca mosul imbracat in rosu aprins si cu fata expusa doar 66%  starneste atat emotii pozitive cat si negative in cei mici. Matei a fost foarte cooperant, i-a placut tare mult Mosul si la fel ca anul trecut am vazut ca era vizibil emotionat si mai ales siderat de maretia lui Mosu. El este mai obisnuit cu acest obicei si isi aduce aminte si de venirea mosului de anul trecut, macar pentru ca s-a uitat de cateva ori la DVD-ul pe care l-am facut atunci.
David a fost oarecum neutru, in sensul ca nu prea l-a agreat pe Mosu dar nici nu a manifestat o reactie de respingere atunci cand l-am luat pe sus pentru a face poze impreuna. Nu la fel de cooperanta a fost fetita de varsta lui David (un an si jumatate) care era si in mediu nou (la noi acasa) si cu multi oameni noi si colac peste pupaza a aparut un individ mare imbracat in rosu si care tragea dupa el cadouri varate in fata noastra de plapuma.
Mercantilismul, sau hai sa ii spunem dorinta copilasilor de a lua in primire jucariile noi, i-a determinat pe toti sa isi ia jucariile de la Mosu si sa le desfaca in alta camera. Asta ne-a dat ragaz noua adultilor sa facem poze cu Mosu si cateva poante.

No comments: