Tuesday, January 25, 2011

Turism de guerrila

Am inventat un nou concept, acela de turism de guerrila. Pe scurt, acest tip de turism inseamna sa mergi in vacanta cu costuri minime.

Acest tip de turism inseamna sa ai o abordare inteligenta si sa te bucuri la maxim de o destinatie. Asa se face ca tocmai ne-am intors dintr-un weekend prelungit la Venetia - doar noi, cuplul mami si tati am avut parte de trei zile de vacanta. Am mers cu avionul de la Cluj direct... ma rog la Treviso, adica la vreo 40 de km de Venetia. Fiind in afara sezonului, avionul ne-a costat 200 de lei 2 persoane dus intors.

Bineinteles ca si cazarea a fost mult mai ieftina decat in sezon si am stat la cateva stradute de Piata San Marco. Mancarea a fost super-buna, avand in vedere ca mie imi place pizza foarte mult. Am fost si pe insulele Murano si Burano, am vizitat Palatul Dogilor si Ghetoul din Venetia, am baut caupccino si am mancat inghetata cat pentru 3 luni intregi. Bine imbracati si inarmati cu asteptari joase, am avut parte de o vacanta de vis, ferita de aglomeratia si cozile la muzee din timpul verii.

Niste prieteni de-ai nostri ne-au spus ca ne invidiaza ca reusim sa face vacante si sa ne bucuram de viata de cuplu chiar si dupa venirea copiilor. Noi spunem ca este foarte important sa petreci timp in cuplu, iar dupa 3 zile in care copiii au stat la bunici, abia astepti sa ajungi acasa si sa ii iei in brate. Un pic de dor si de distanta fata de copii ofera cuplului sansa sa se regaseasca si totodata face viata de familie mai interesanta.

4 comments:

Unknown said...

Bravo voua!
La fel am procedat si noi....intamplarea a facut ca la Paris sa mergem tot in octombrie, cam cu o saptamana inaintea voastra :) iar in aprilie avem programata deja Roma...bilete luate, cazare luata...asteptam doar primavara. Iar copii...la fel....la bunici.

Unknown said...

Excelent, Andreea! Si noi am facut Roma in 2008, cand Matei avea 10 luni. Probabil urmatoarea noastra destinatie este o mare in Turcia.

pepi said...

Foarte frumoasa vacanta!

Ne gandim si noi sa-i vizitam pe venetieni. Unde ati avut cazare?

Unknown said...

Pepi: cazarea am avut-o la un hotel de 3 stele chiar langa Piata San Marco. http://www.locandacavaleri.com/