Monday, February 21, 2011

Mergem la teatrul de papusi

Am devenit fani ai teatrului de papusi. Mai exact teatrul Puck din Cluj, care are si un site excelent: www.teatrulpuck.ro . Luna aceasta Matei a vizionat Motanul vrajitoarei, Punguta cu doi bani, Muzicantii din Bremen. Costa 10 lei biletul de persoana, deci pentru un parinte si un copil ar fi 20 de lei. Au si posibilitatea de a lua un abonament care inseamna 40 de lei si primesti 6 bilete.

Stiind ca urmeaza sa mergem la Muzicantii din Bremen, de doua saptamani Matei s-a culcat ascultand mp3 cu povestea. Mi-am dorit ca el sa o stie, sa o asculte si sa si-o imagineze singur inainte de a o vedea asa cum si-o imagineaza regizorul unui teatru de papusi.

Este excelent ca si pentru noi adultii e distractiv sa mergi, sa vezi piesa, sa vezi bucuria copiilor. Pentru copii este foarte instructiv, ii deprinde cu mersul la teatrul si zic eu ca ii apropie de "viata culturala". Si ca si cireasa de pe tort, mi se pare o modalitate excelenta de a petrece timp de calitate parinte - copil.

La Punguta cu doi bani, a fost o faza interactiva foarte distractiva. A venit un porcusor care fugea de bucatareasa care dorea sa il prinda si sa il faca friptura cu un mar in gura. Ii roaga pe copiii spectatori sa nu ii spuna bucataresei unde se ascunde. Apare bucatareasa, ii intreaba pe copii daca au vazut porcul. Micutii, fara sa ezite, au inceput sa arate cu degetul si sa strige acolo! acolo! Micii tradatori - m-am gandit eu in sinea mea.

Astept cu interes programul lunii martie. In perioada asta a anului, cand frigul ne alunga de afara, teatrul de papusi se arata ca o solutie excelenta de a petrece timpul liber alaturi de copii.

2 comments:

pepi said...

Da da da!

E extraordinar ce mult inseamna teatrul pentru copii. Am fost si noi la Cenusereasa, si Matei a fost atat de entuziasmat de ce s-a intamplat acolo, desi are doar 1 an jumate.

In plus, va recomand cu caldura si biblioteca judeteana. Are un loc pentru copii, numai bun pentru serile de iarna si nu numai :)

Unknown said...

Pepi, noi am inceput sa mergem la teatrul de papusi dupa ce Matei a implinit 3 ani. Acest lucru deoarece ne-am dorit ca el sa stie cat de cat povestile la care sa mearga, plus ca fiind prea mic nu cred ca intelege ceva. Erau la teatru si parinti cu copii de sub un an, care inca nu mergeau. Sincer, dupa parerea mea, mai bine stateau acasa si ii improvizau micutului un teatru de papusi decat sa mearga la teatru si sa se chinuie care parinte sa il mai tina in brate.