Monday, February 14, 2011

Povesti pe placi de vinil

Matei a descoperit magia povestilor pe placi de vinil. Noi nu mai avem pick-up, insa am peste 200 de mp3-uri cu povesti, dintre care foarte multe imi sunt cunoscute din timpul copilariei, cand le ascultam cu mare placere.

Efectul soporistic asupra lui Matei este foarte pronuntat, asa incat nu reuseste sa reziste mai mult de o poveste fara sa adoarma. Ma tot roaga sa ii pun si alte povesti. Eu i le pun la CD-player, doar ca el adoarme in timpul primeia dintre ele.

Ne incanta faptul ca Matei are o mica pasiune pentru aceste povesti, deoarece preferam sa le asculte si sa isi imagineze ceea ce se intampla de fapt acolo. Decat sa ii oferim imagini de la televizor, despre care se spune ca omoara imaginatia si creativitatea copiilor, prefer ca el sa aculte povestile, si abia pe urma sa priveasca modalitatea in care un regizor si-a imaginat firul epic.

2 comments:

Mircy said...

Excelent!

Si eu am inceput sa le adun de asta-vara si am deja o colectie stufoasa de mp3-uri. Am insa cateva discuri pentru care nu am gasit copia digitala asa ca in paralel caut un picap decent ca sa le transfer.

Ce ziceti, cand ne vedem facem schimb de "dubluri" din colectie? Poate e si un motiv bun sa ne vedem mai repede :)

A, sa nu uit, dati un ochi pe www.pianecluj.ro in caz ca aveti si asemenea ganduri pentru copilasi (recommended).

Unknown said...

Salut, Mircy. Cand preferati sa ne vedem. Din pacate vremea aceasta este prea rece sa ne vedem undeva intr-un parculet. De-abia astept vara cand putem sta pe-afara cat e ziulica de lunga.