Wednesday, March 16, 2011

Matei stie regulile de la semafor

Matei se transforma intr-un copilot adevarat pentru taticul lui. Se pare ca am reusit destul de bine sa ii inoculam ideea de semafor, de rosu si de verde. Stie sa ne spuna atunci cand e verde sau rosu pentru pietoni, la fel de bine precum stie sa ne spuna cand e verde sau rosu pentru masini.

Totul a inceput prin faptul ca de fiecare data cand stateam la semafor, rabdarea lui incepea sa fie testata si prin urmare i-am explicat de ce stam. Asa se face, ca acum daca prind o unda verde - de exemplu -  si trec cu viteza prin intersectiile unde el era obisnuit sa stam la semafor, ma intreaba de mai multe ori chiar daca era verde sau nu. Acelasi lucru mi se intampla si atunci cand trec pe langa un semafor precum cel de la Astoria cum vii din Grigorescu, cand facand stanga spre Racovita treci chiar daca la semafor este rosu. In majoritatea cazurilor Matei observa acest lucru si imi atrage atentia asupra faptului ca trec pe rosu. De fiecare data am dificultati sa ii explic cum e posibil sa trecem cu masina legal, chiar daca la semafor este rosu.

1 comment:

Unknown said...

Matei ar fi de-a dreptul buimacit daca ar vedea ca in Canada e perfect legal sa faci o curba la stanga pe culoarea rosie iar ca sa o iei la dreapta, chiar daca ai verde, trebuie sa astepti ca toate masinile din fata sa treaca de intersectie.