Wednesday, June 1, 2011

Targul de jucarii de la Zilele Clujului

Zilele Clujului ne-au surprins placut prin amploare si prin diversitatea de evenimente care au loc. Pentru noi, raman de referinta doua dintre acestea: seara folk si targul de jucarii pentru copii.

Scopul targului de jucarii mi s-a parut excelent: copiii aduc jucarii pe care nu prea le mai folosesc si au ocazia sa faca schimburi si astfel sa obtina jucarii noi. Asa ca ne-am mobilizat, am adunat o sacosa cu jucarii si ne-am dus duminica dimineata pe Eroilor. Am ajuns cu vreo 20 de minute intainte de ora 11, ora de incepere a targului. Ne asteptam sa gasim ceva aranjat, care sa faciliteze acest targ; in principiu ne asteptam la niste masute. Nu am gasit nicio masuta, in schimb am vazut mai multi parinti care parcurgeau Eroilor cu plase de jucarii in mana, cautand ca si noi. Asa ca am avut noi initiativa de a incepe targul, ne-am mobilizat si am scos jucariile pe o banca. Efectul de tsunami a fost evident pentru ca in doar cateva minute, au aparut mai multi copii cu parinti si si-au etalat marfa.

Matei la inceput a fost foarte posesiv asupra jucariilor sale. I-am propus sa mergem sa ne uitam ce alte jucarii au adus si alti copii. Rapid i-a cazut cu tronc o ambulanta. Intrebandu-l ce este dispus sa dea pe ambulanta, mi-a spus ca o masina de-a lui. Stapanul ambulantei, darnic din fire, era dispus sa renunte la ambulanta "pe gratis". Am insistat sa ia masina de la Matei, pentru ca am considerat ca in toata aceasta experienta, important este ca toti cei mici sa invete trocul. Si de ce nu, si cei mari.

Mi-a placut tare mult ca au fost familii de buna calitate, parinti care ca si noi insistau pe ideea de schimb. Multe jucarii erau foarte bine intretinute, asa ca am si cumparat 2 carti ca noi cu Tomas de la un alt baietas. Parintii s-au prins in vorba si cu cateva exceptii in care am considerat ca parintii sunt posesivi asupra jucariilor, poate chiar mai mult decat copiii, totul a mers foarte bine. Cand caldura ne-a alungat, am pornit si noi la bunici sa mancam si sa ne racorim.

Duminica seara Matei a dormit cu ambulanta in pat.

3 comments:

Dili said...

Bravo copii! Am fost si noi la targul de jucarii din Bucuresti week-end-ul trecut, il asteptam cu drag in fiecare an, scapam de multe jucarii si le schibmam cu altele pe care poate nu le-am fi cumparat din magazin niciodata, dar cel mai bun lucru este ceea ce invata ei din experienta asta.
La multi anisori baieti!

radiowhisper.com said...

Buna Ziua!
Eu sunt Vlad, unul dintre membri Radio Whisper – un radio antimanele dedicat bloggerilor şi nu numai.
Am găsit întâmplător blogul tău, am citit câteva articole şi nu am vrut să ies înainte să te felicit – mi-a plăcut mult ce am găsit aici. Am fost atras de subiectele interesante si de originalitatea articolelor. Felicitari ! Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doresti, poţi să ne recomanzi orice articol, iar noi îl vom promova.
Ne-ar face plăcere să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
M-am gândit aşadar să vin cu o propunere:
Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piese necenzurate. Avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă cât mai complexă de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că poate ai vrea sa ni te alături şi să colaborăm (binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place). Dorim de asemenea să îţi luăm un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultatorilor noştri.
Îti multumesc pentru timpul acordat, iar acum îti propun sa adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul asculta_whisper sau un e-mail, tot la asculta_whisper@yahoo.com, pentru a discuta mai multe.

http://www.radiowhisper.com
Multumesc,
Cu stimă Vlad!

Unknown said...

Pentru noi a fost o noutate. Eu nu stiu sa se mai fi organizat ceva similar la Cluj.