Tuesday, August 23, 2011

Cum stim daca un catel e baietel sau fetita?

Mintea celor mici functioneaza in cele mai bizare moduri. Asa ca nu e de mirare ca de cele mai multe ori nu reusim sa ne „coboram” la nivelul lor, sa le vorbim pe intelesul lor si sa pricepem faptul ca modul in care micutii fac sinapsele este foarte diferit de modul in care o facem noi, adultii.
Acum o saptamana am fost la munte. Voi scrie mai multe despre aceasta iesire intr-un articol viitor. Cert este ca ne-am simtit foarte bine si ca aveam cu totii nevoie de o astfel de mini-excursie pentru un plus de relaxare.
La cabana unde am stat erau prezenti si vreo 3 catei si vreo 2 pisici. Pe unul dintre catei il chema Michi. El puiut, asa ca umbla liber prin curtea cabanei. Cum noi ne-am petrecut tot timpul pe-afara, Michi era unul din personajele cu care ne intalneam cel mai des. Vorbind despre Michi, Matei folosea persoana a 3-a masculin. Mi-am propus sa provoc putin aceasta stare de fapt si mintea mea relaxata a nascocit urmatoarea fraza catre Matei: „dragul meu, noi nu stim daca Michi este baietel sau fetita. Pentru a afla cu siguranta, ar trebui sa ne uitam sub coada”. La care, Matei, foarte senin, imi continua spusele astfel: „tati, ca sa vedem daca Michi este baietel sau fetita, trebuie sa ne uitam sub coada sa vedem daca este albastru sau roz”. Eu cu Catrinel am pufnit intr-un ras copios, audcandu-ne parca aminte de emisiunile lui Iantu „Copiii spun lucruri trasnite”.

No comments: