Monday, September 26, 2011

David Negociatorul

Atentie, atentie! Avem un nou negociator pe cale de aparitie, unul care ar face ca personajul din filmul „Negociatorul” sa fie doar o palida figura a ceea ce inseamna un bun negociator. Este vorba despre mezinul Grigorovici, pe nume David, alintat ca si Dutzu.

David al nostru testeaza in permanenta capacitatea de negociere si autoritatea asupra noastra. Motivele de deschidere a negocierii sunt pe cat de diverse, pe atat de banale. Cu toate acestea, de multe ori avem senzatia ca negocierile intre state au parte de mai multa flexibilitate din partea partenerilor de discutii.

Dintre motivele cele mai frecvente, se numara stilul vestimentar propus de parinti si greu agreat de David. Intr-o dimineata protestele sale au fost in legatura cu sosetele cu care am vrut sa il incalt ca sa mearga la gradi. Intr-o seara, refuza cu incapatanare sa se incheie la jerseu, desi era destul de racoare aseara. In majoritatea cazurilor, doar mami are voie sa ii descheie centura de siguranta la masina. Si tot asa, uimitor este faptul ca este in stare sa insiste foarte mult si sa faca scandal mare pentru a obtine ceea ce doreste. Unii din anturaj spun ca aceasta incapatanare o mosteneste de la mine. Se prea poate...

Negociez si eu cu el. Ca si parinti suntem foarte fermi in ceea ce priveste negocierea acelor aspecte care pot periclita siguranta lor. Adica in seara in care nu dorea sa poarte hainuta, desi era racoare afara, nu am negociat cu el. Am preferat sa incep sa il gadil, sa ma joc cu el astfel incat plansul teatral, pe care deja am ivatat sa il descoperim, sa se transforme in ras si distractie.

Acuma adevarul este ca dincolo de faptul ca uneori este un consum pentru noi ca parinti sa fim atrasi in vartejul negocierii de piticutul de mai putin de un metru, totusi ne bucuram de faptul ca are o personalitate destul de puternica si ca este perseverent in a obtine ceea ce isi propune.

No comments: