Friday, September 23, 2011

Mintea lor e ca un burete

Am intrat acum intr-o perioada in care imi face o deosebita placere sa ii explic lui Matei cat mai multe lucruri posibile. La 4 ani, capacitatea lui de a intelege a crescut destul de mult iar creierul lui este ca un burete in care poti sa torni.

Imi place sa ii explic modul in care functioneaza cele mai banale lucruri, sau lucruri aparent neobservabile. De exemplu cum functioneaza senzorul de la banda de la casele de marcat din supermagazine, lantul de bicicleta care antreneaza roata, faptul ca soarele lumineaza America in timp ce la noi este noapte, punctele cardinale, anotimpurile si chiar sa citeasca orele de pe ceas.

La televizor nu se uita mai deloc. Singurele momente in care se uita punem pe canale de sport si ii explicam regulile, conduita, etc. Lui ii place tare mult pentru ca este destul de atras de sporturi.

Efectul acestor explicatii asupra lui Matei sunt extraordinare. Ii place sa asculte, se uita cu ochii mari si de multe ori dupa cate o explicatie amanuntita ma strange in brate. Parca apreciaza faptul ca ii spun asa de multe, iar eu ma simt excelent. Imi dau seama de faptul ca cei mici se uita la parinti ca la niste Stietoti. Cu toate acestea, prefer ca in situatia in care nu stiu ceva sa ii spun sincer ca nu stiu decat sa il mint sau sa inventez aiureli.

Ne asteapta un sfarsit nou de saptamana, cu vreme buna si timp indelungat alaturi de Matei si David, probabil o iesire la tara, deci prin urmare si multe explicatii despre cele mai marunte aspecte care ne inconjoara.

No comments: