Monday, December 5, 2011

Jocuri de 2-4 ani

Baietii sunt fantastici! Pe masura ce timpul trece si diferenta de varsta parca se aplatizeaza intre ei (ea este in continuare de 1 an si 10 luni, doar ca nu mai e asa de evidenta ca intre un copil de 2 ani si unul de 2 luni), Matei si David isi petrec tot mai mult timp jucandu-se impreunda, distrandu-se.

Ei inventeaza jocuri in care combina ceea ce li se intampla in viata de zi cu zi cu imaginatia lor, isi impart roluri intre ei, se inteleg de minune si ne dau si noua parintilor ragazul sa mai facem una alta prin casa.

Jocul 1: Matei si David sunt parintii lui Winnie the Pooh, ursuletul cel galben si incantator. Jocul se desfasoara la sfarsitul unei saptamani in care David a mers la doctor pentru a fi vaccinat. Si pentru ca nu exista coincidente, David se afla in postura de parinte care il duce pe ursulet la doctor. Odata ajuns "la doctor", il suna pe Matei ca sa ii raporteze faptul ca Winnie plange la doctor si nu este foarte cooperant.

Jocul 2: Matei este la o competitie in care trebuie sa rastoarne cu o masina niste garduri. Bineinteles ca reuseste sa le rastoarne pe toate si cu mare emfaza se autodeclara castigator. La o competitie care dureaza doar cateva secunde, se cuvine o festivitate de premiere de cateva minute. Festivitatea de premiere incepe cu o imbratisare din partea "organizatorului" David. Dupa imbratisare, Matei se suie pe podiumul format dintr-un scaun si primeste cupa, formata din ursuletul Winnie pus intr-o galeata. Incepe decernarea premiilor, in care Matei primeste tot felul de jucarii din casa pana cand bratele ii sunt atat de pline incat jucariile incep sa ii cada rand pe rand. Jocul se reia la inceput de enspe ori, cu competitia de daramat garduri. Noi parintii banuim ca jocul este insiprat din festivitatile de premiere la care copiii au asistat in cadrul competitiilor de tenis din timpul verii.

Jocul 3: Tati, adica subsemnatul a fost oprit de politie sa fie martor la faptul ca un tir se plimba prin oras fara sa aiba autorizatie speciala de la politie. Acesta este un fapt real care ii inspira pe Matei si pe David sa faca o adevarata simulare in care camioane de tonaj mare sunt oprite datorita faptului ca circula prin locuri interzise.

Lista poate sa continue. Noi savuram jocurile lor, chiar daca in majoritatea lor aceste presupun intoarcerea casei cu fundul in sus.

2 comments:

Cris said...

Nu aveam al doilea copil inca, dar o prietena ma incuraja... "o sa vezi ce fericita vei fi in ziua in care nu trebuie sa mai joci pacalici!"
ziua a venit, si tot vine... si mereu imi amintesc de ea. oricat ar da in mintea copilului un parinte, tot nu va putea fi fratele mai mic, de care are nevoie ca partener de joaca.

Ai tai sunt inca mici, dar sa vezi mai incolo ce distractie va asteapta.

Mircy said...

La multi ani, Calin!