Sunday, January 29, 2012

Copilul meu are incredere in mine? Ii dau Debridat!

Imi doresc ca baieteii mei sa aiba incredere in mine. Increderea aceasta o vad ca pe luminita din ochii lor, acceptand atunci cand te straduiesti sa ii convingi sa faca ceva ce nu isi doresc.

Saptamana aceasta Matei a trecut printr-o enterocolita virala destul de severa. Nu e de mirare ca i s-au administrat 5 flacoane de perfuzii si a petrecut o noapte cu mamica lui la Pedi 2. In astfel de momente, ajungi in situatia in care trebuie sa il convingi, de exemplu, sa inghita un pliculet de Debridat dizolvat in apa. Licoarea e placuta la gust ca si gutuia verde. Fata copilului se stramba la tine din momentul in care incepi sa ii prepari medicamentul.

Cu toate acestea, Matei isi ia cu constiinciozitate Debridatul. De ce? Pentru ca el ne crede atunci cand ii spunem ca medicamentul ii va face sa ii treaca burtica.

Matei a ajuns sa ne creada "pe cuvant" atunci cand ii spunem acest lucru, pentru ca noi nu l-am mintit niciodata. Noi nu pacalim si nu ne lasam pacaliti de copiii nostri. Atunci cand vrem sa plecam de undeva, nu ii spunem: "mami si tati te lasa aici".

Noi nu ne ducem copiii cu zaharelul. Dupamasa am stat eu cu Matei la spital, pana seara. Micutul a inceput sa planga si sa imi spuna ca vrea acasa. I-am explicat frumos ca in seara aceea va dormi la spital, pentru ca doar asa doamna doctor il poate ajuta sa ii treaca burtica. Copilul a inteles si a acceptat. Spre deosebire de mine, mamica fetitei colega de salon cu Matei ii tot flutura zaharelul fetitei sale spunandu-i ca imediat pleaca acasa. Asta in conditiile in care si noi stiam ca urma sa stea internata cel putin 3 nopti.

Pai dupa vreo doua faze din acestea de dus cu zaharelul, increderea copilului in vorbele parintelui va scadea simtitor. Normal ca data viitoare nu isi va crede parintele.

Copilul meu are incredere in mine? Ii dau Debridat! Invers nu merge: Ii dau copilului meu Debridat. El va avea incredere in mine.

1 comment:

el perro said...

danabanubiografie.blogspot.com