Tuesday, March 27, 2012

Vestitoarea primaverii: o musca ametita

Am simtit primavara. Nu pe pielea mea, ci pe timpanul meu. Ieri eram in parc si ne bucuram de vremea buna de la final de weekend. Biciclete, strigate de copii, hinta-palinta, bzzzz!!! Iesi afara din urechea mea, musca nebuna! Da, da, m-am trezit cu o musca in ureche. Nici macar nu era o Drosophila Melanogaster. Apelez la Catrinel. Ea nu vede nimic, eu aud bzzz in ureche. O rog sa imi toarne apa plata Dorna in ureche, poate poate s-a indura musca sa faca un pic de surfing si sa iasa. Musca avea chef de aventura si prefera sa bata toba fix in timpanul meu. O situatie absolut penibila si mai ales frustranta. Matei ma vede in dificultate si striga din partea cealalta a parcului: "Tati, iti curge sange?" Cand aud cuvantul sange, toti cu ochii pe mine: mamici, tatici si copii deopotriva. Nu imi curgea sange, dar nici nu era cazul sa strig: "stai linistit, Matei, doar mi-a intrat o musca in ureche!". Asa ca am ignorat intrebarea copilului si deja imi faceam socotelile cum o sa merg eu la urgenta.

Asa am si facut. M-am dus la ORL pe Clinicilor. Am intalnit pe culoar 2 asistente. "Ce problema aveti"? "Mi-a intrat o musca in ureche!" Pareau ca se amuza. "Si cum face"? "Bzzz, Bzzzz" fac eu catre ele. Era clar ca se amuza ca au inceput sa rada. Zambeam si eu, de altfel.

A venit doctorul. Cred ca a rasuflat usurat cand a aflat ca nu e nimic contagios. Cu un aspirator mic, mi-a scos insecta cea nesimtita, pornita sa imi strice dupamiaza de duminica. "Am facut bine ca am venit?", am intrebat eu. Doctorul, plictisit de situatie, mi-a spus ca "Bineinteles ca am facut bine". Eu am insistat: "In sensul ca daca nu veneam, ce se intampla?" Mi-a spus ca musca s-ar fi dezintegrat si ar fi fost eliminata. Eu imi si imaginam un ditamai chihlimbarul iesind din urechea mea, cu o frumusete de musca in mijloc. Un pandantiv de tprimavara.

M-am intors in parc. Deja se lasa seara si ne-am carat acasa. N-a fost intocmai cum imi imaginasem eu aceasta duminica dupamasa. Ciudati mai sunt, vestitorii primaverii!

No comments: