Wednesday, April 25, 2012

Propria jungla, fara liane

Proiectul in care eu cu baietii plantam samburi mere si lamai a scapat de sub control. In sensul bun al cuvantului. Se pare ca viata este mai puternica decat am estimat eu. Samburii pe care noi ii aruncam dupa ce consumam fructele de zi cu zi sunt mai dornici sa germineze decat as fi spus. Asa se face ca am pus la incoltit multi samburi, crezand ca vor germina doar cativa. Natura insa m-a contrazis si am ajuns sa avem 6 lamai, 8 meri, un ananas cu radacini, un sambure de avocado si unul de mango. Mai sunt pe drum inca vreo 4 meri. Ce se vede in poza nu e tot, ca am mai pus si pe balcon. Am cumparat pamant de flori si am umplut toate recipientele care pot trece drept ghiveci. La cat de multe "rasaduri" avem, mi-am permis sa scot si pe balcon sa vad daca rezista la vremea de afara sau nu. Veste buna: rezista si cred ca se calesc si plantele devin mai viguroase, atat merii cat si lamaii.

Planul este sa ajungem sa plantam merii la tara, sa ne facem o mica gradinita de care sa avem grija. Mai vreau sa trimit un mar si un lamai la gradinita baietilor pentru ca stiu ca acolo impreuna cu educatoarele au mare grija de plante.

Matei a ajuns sa fie mare cunoscator, sa dea verdicte daca pamantul este negru si umed sau este prea uscat, sa stie ca daca punem prea multa apa riscam sa putrezeasca, ca plantele au nevoie de soare si caldura, ca samburele de mar iese alb din pamant si inverzeste in primele ore in care da de lumina, si asa mai departe. Admiram aproape in fiecare dimineata evolutia plantelor noastre. David insista sa imi spuna ca a mai iesit un lamai, chiar daca acest lucru s-a intamplat acum cateva saptamani, iar acum nu se mai intampla.

Experimentul in care producem viata continua!

No comments: