Thursday, July 12, 2012

Istetul Matei


Vine alaltaieri Matei la mine si imi spune ca a gasit un sambure de lebenita (pepene) in bucatarie. Tamnisam, intinde pumnii catre mine si ma pune sa ghicesc in care pumn are samburele. Eu, mare cititor al limbajului trupului, ii spun ca vreau sa ii cantaresc pumnii, ma uit in ochii lui atunci cand ii ating fiecare pumn in parte si ma decid rapid. Imi dau seama unde este samburele pentru ca Matei zambeste atunci cand ii ating pumnul in care il ascunde.

Copilul mirat ma intreaba de unde stiu. In gluma, ii spun ca am un ochi in ceafa. Dupa ce ne distram impreuna, ii explic faptul ca m-am uitat la fatuca lui atunci cand i-am "cantarit" pumnii si ca mi-am dat seama unde tine ascuns samburele dupa faptul ca a zambit in momentul in care i-am atins pumnul cu pricina.

La cererea lui Matei reluam jocul. Ii canteresc din nou pumnii si... SURPRIZA! De data aceasta nu nimeresc. Asta pentru ca Matei s-a chinuit sa se incrunte atunci cand i-am atins pumnul cu samburele si a zambit larg atunci cand i-am atins pumnul gol. A reusit sa ma induca in eroare... erau 50% sanse sa o faca - pe mine ma bucura faptul ca pe copil l-a dus mintea sa gaseasca solutia sa ma induca in eroare cu un zambet.

Mateiu e istet. O constatare care nu este noua, dar care a primit un nou motiv sa fie considerata a fi intemeiata.


No comments: