Monday, August 6, 2012

O zi sportiva, din dragoste

5 august 2012 este o zi demna de un jurnal de tatic, asa ca o consemnez cu mandrie.

Am avut un sfarsit de saptamana in care ne-am simtit excelent alaturi de copilasii nostri. Pe duminica seara imi planuisem o partida de tenis de la ora 19:00. Pe la ora 5 ii informez pe baietei ca seara voi juca tenis. David nu parea prea tulburat la aflarea acestei stiri. Matei insa imi spune pe un ton foarte parintesc ca nu ma lasa sa merg. I-am promis ca daca imi spune de ce nu ma lasa, imi anulez tenisul. Mi-a spus ca nu ma lasa pentru ca ma iubeste!!!

Mi-am anulat tenisul de duminica seara.

Astazi Sanda Isbasa a luat aurul la sarituri. Tot azi, scotianul Andy Murray a reusit la Wimbledon sa ia aurul olipic in fata lui Federer. Tot azi, dupa doar 3 incercari in care l-am tinut de la spate, Matei a invatat sa mearga pe bicicleta fara rotile ajutatoare. Il simteam pregatit, asa ca am insfacat patentul, am scos rotile ajutatoare si in cadrul unei dupamese 100% tata-fiu, Matei si-a dat drumul la mers pe bicicleta. Momentul a fost sarbatorit in 2: Matei a capatat o binemeritata inghetata aleasa de el, iar tati s-a premiat cu o bere rece.

Avem un baiat mare, iar aceasta reusita de azi ne aduce aminte ca de fapt avem doi baieti mari iar viata merita traita petrecand cat mai mult timp cu copiii, cu familia. Matei a reusit azi sa scoata aceasta zi de duminica din anonimatul vietii noastre si sa o plaseze in lista de evenimente ca si ziua in care a invatat sa mearga pe bicicleta. Si ca si cum nu ar fi suficient, tot azi Matei si David au marcat prima lor baie in Tarnita.

Azi am aflat ca multe din progresele pe care le fac cei din jurul nostru, copii, parteneri sau alte persoane apropiate sunt din dragoste. Asa vor sa ne rasplateasca faptul ca suntem alaturi de ei si ca ii sprijinim. Consider ca e bine ca parinte sa inteleg si sa imi repet de o mie de ori ca cei mici ne rasplatesc iubirea pe care le-o acordam prin straduinta, ceea ce duce la progrese. Cei mici se straduiesc sa ne rasplateasca implicarea noastra! Nu vreau sa spun ca fara dragoste paterna, un copil nu va invata sa mearga pe bicicleta. Vreau sa spun ca datorita dragostei paterne, dorinta lor de a progresa este mai mare.

Ah, si ca o nota de final, cred ca invatarea copilului sa mearga cu bicicleta este mai degraba o atributie a tatalui si mai putin a mamei.

No comments: