Thursday, December 12, 2013

Bune maniere in parc

Lectia despre calm incepe in parc, intr-o zi de vara, cam asa: un pustan de vreo 14 ani s-a suit pe bicicleta cu roti ajutatoare a lui David. Baietelul meu de 4 ani nu a vazut nimic iesit din comun in aceasta poza si culmea e ca nici celui de 14 ani nu i s-a parut ciudat sa se suie pe bicicleta unui micut. Puberul s-a dat cat a considerat el de cuviinta, dupa care a abandonat bicicleta, binenteles cu rotile ajutatoare cracanate si strambe ca ele saracele nu erau proiectate sa sustina un semiadult.

Acum este momentul in care apar si eu in peisaj si usor siderat il intreb pe David ce s-a intamplat. El imi spune ca un baiat mai mare s-a dat cu bicicleta lui. Ca un Sherlock Holmes adevarat am purces la intreruperea jocului lor si interogarea copiilor din preajma. Astfel, de la cativa copii necunoscuti dar dornici sa impartaseasca unui tatic (adica mie) ceea ce au vazut, aflu de baiatul de vreo 13-14 ani care s-a dat cu DHS-ul micutului meu. Furios nevoie mare, imi propun (cu voce tare) sa ii caut pe parintii copilului care i-a strambat "roatele" ajutatoare si sa am o discutie in care sa imi exprim indignarea in legatura cu cele intamplate.

Noroc cu Catrinel care mi-a auzit "vocea cea tare"! Femeia inteleapta ma trage deoparte si ma intreaba pe un ton care nu rezona deloc cu starea mea de spirit: "In cazul in care te iei de parintii copilului de 14 ani, ce lectie le vom da baietilor nostri, dupa ce noi le-am explicat in nenumarate randuri ca e bine sa imparta?"

Am fost dezarmat complet! Pret de vreo 20 de minute m-am tot chinuit sa indrept rotile ajutatoare astfel incat David cel darnic sa poata sa isi reia activitatile pedalistice. Lectia copiilor despre darnicie a fost de fapt pentru mine o lectie de calm si poate chiar de bune maniere in parc.

No comments: