Monday, December 2, 2013

Lectia despre patriotism

Lectia despre patriotism incepe cu dorinta de a-i invata pe copiii nostri sa isi iubeasca tara. Adica din patriotismul nostru le putem insufla copiilor. Fiecare in functie de propria doza de patriotism.

Saptamana trecuta am povestit cu cineva din Olanda care mi-a spus cu toata fiinta ca el este mandru ca este olandez. I-am raspuns ca si eu sunt mandru ca sunt roman. Mi-ar placea ca tot mai multi romani sa poata zice acest lucru. Si cand am fost in Statele Unite am simtit patriotismul si dragostea oamenilor fata de insemnele nationale si fata de tara.

In 1 Decembrie 2013 a fost cel de-al patrulea an in care indiferent de vremea aferenta acestei zile noi am iesit din casa si ne-am dus in piatetele Clujului in care se intampla ceva dedicat Romaniei. Anul acesta am simtit ca sarbatoarea a avut cea mai mare amploare si am reusit sa petrecem 4 ore in temperatura destul de severa: 2 ore la amiaza si 2 ore seara. Soldatilor le-am dat felicitari facute de Matei si David, am jucat hora unirii impreuna cu primarul, am asistat la aprinderea luminitelor si am admirat si focul de artificii - foarte reusit!

Romania, La Multi Ani!

No comments: