Wednesday, June 10, 2015

Tu, floare de ananas

Acum 3 ani scriam despre experimentele botanice pe care le facem cu baietii. Mai exact, faptul ca dupa ce le consumam, plantam diverse fructe folosindu-ne de semintele lor. Asa am ajuns sa plantam lamai, meri, avocado, ananas. 

Ca urmare, in maretul nostru balcon inchis suntem procopsiti cu un mic avocado, o tufa de ananas si un lamai pe care urmeza sa il altoim ca sa il facem roditor. 

Cea mai placuta surpriza ne-a rezervat-o pana in prezent ananasul. Dupa ce ca plantarea lui mi s-a parut destul de ciudata (pentru ca a insemnat sa plantam coroanandin varful fructului), saptamana trecuta nu imi venea sa imi cred ochilor. Teleghidat fiind in procesul de pregatire sa merg la servici, dupa ce am hranit cele doua testoase, pregatindu-ma sa ud ananasul, am devenit unul dintre putinii romani care au ocazia sa vada pe viu o floare de ananas. Ca un pui de ananas, mare cat un ou de gaina, se cuibarea in mijlocul tufei floricica. Fericirea sta in lucruri marunte, asa ca instant m-a invadat un val de bucurie. Am simtit nevoia sa impartasesc cu altii, asa ca am facut o poza. Berbanta tufa ne-a dat o lectie, incat sa ne fie un pic rusine ca acum vreo doua luni ne gandeam sa o instrainam la gadina botanica. 

Evenimentul botanic al saptamanii a fost pe deplin aclamat de baieti. Acum toti nutrim speranta ca vom putea recolta propriul nostru fruct de ananas. 


No comments: