Wednesday, October 21, 2015

Am recoltat ananasul!

 Dupa mai bine de 4 luni de la momentul in care ne-am bucurat cand am vazut floarea de ananas, a venit vremea sa recoltam fructul. Crescut in varful tufei, incepuse sa se lase intr-o parte. Matei ne-a recomandat sa il recoltam pentru ca ar putea sa cada noaptea si sa ne trezeasca. Am avut nevoie de sfatul copilului legat de momentul recoltarii, pentru ca nu avem habar cand se culege ananasul, acesta fiind primul ananas recoltat de noi in viata aceasta, plus ca eram mirati de culoarea lui portocalie, care se pare ca este absolut normala (ananasul a fost verde, dupa care a devenit portocaliu precum in imagini).
Copilul a avut dreptate. Fructul mirosea minunat, a fost relativ usor de curatat, iar gustul a fost excelent. A fost mai bun decat orice ananas pe care il poti achizitiona de prin supermagazine. Foarte probabil ca gustul si savoarea au fost intarite si de faptul ca acest fruct a crescut in varful unei tufe de ananas plantate de noi din dorinta de a experimenta. Dupa recoltare, am tuns tufa si speram ca la anul sa avem parte de un nou fruct.

Ca si concluzie: a fost o experienta superba si recomandam tuturor posesorilor de balcon inchis, curiosi si dornici sa exploreze, sa-si planteze propriul ananas!

No comments: