Friday, March 4, 2016

Tratament la primarie ca la hotel de 5 stele

Am gasit buletin,
Acum stiu de unde vin,
Acum stiu cine sunt
Si de ce sunt pe pamanat!

Am fost azi la Primaria Haga sa imi iau permisul de munca. Obisnuit cu primariile din Romania, intr-o prima faza am fost surprins de faptul ca am fost chemat la 11, avand o programare stabilita cu 2 zile inainte.

Am ajus cu vreo 17 minute mai devreme, pentru ca am fost preocupat sa nu cumva sa ajung prea tarziu. O doamna amabila m-a intampinat si mi-a spus ca ma invita la procesarea hartiilor cat mai repede. Intre timp, mi-a oferit ceva de baut, asa ca am acceptat un ceai.

Nici nu am apucat bine sa ma asez si sa imi dau jos geaca uda de la ploaie, ca am si fost invitat de o alta doamna, care vazandu-ma si cu geanta si cu geaca s-a oferit sa ma ajute, asa ca am rugat-o sa imi duca ceaiul. Am mers pana la "ghiseu", care inseamna o masa cu ecran in care sa vad ce face doamna pe calculator si cu un fotoliu confortabil, nu cumva sa obosesc in cele 10 minute cat a durat toata procedura.

Cu zambetul pe buze, doamna mi-a procesat hartiile, mi-a dat CNP-ul de Olanda si plina de amabilitate mi-a spus sa las acolo cana de ceai ca o duce ea. Am zambit si eu, i-am multumit mult, i-am spus ca a fost mai rapid si mai facil decat ma asteptam, dupa care am plecat in treaba mea. La iesire, mi-au dat o harta, o brosura despre Haga si un suport pentru cartela de transport in comun.

Ulterior am inceput sa ma intreb daca am visat sau daca totul a fost real. Ploaia de afara m-a facut sa imi dau seama ca totul a fost real. Asa da, as mai merge la primarie pentru un ceai bun si pentru un tratament "normal"!

No comments: